Press

Also available in: Dutch

Press

Our Story

Download our logo Wij, het kunstenaarscollectief van Het Slangenpand aan de Spuistraat, willen bij deze uw steun vragen voor de creatieve broedplaats Het Slangenpand.Op dit moment wordt er door Stadsdeel Centrum en eigenaar Woonstichting de Key onderhandeld over de aankoop van Het Slangenpand. Mocht deze onderhandeling mislukken, dan dreigt het einde voor dit internationaal bekende icoon van de alternatieve kunst en cultuur in Amsterdam:

  • De kleurrijke gevelschildering wordt dagelijks bezocht door groepen (inter)nationale kunstliefhebbers en tientallen malen als kunstwerk gefotografeerd
  • In de openbare kunstruimte deSlang worden wekelijks gratis filmavonden , exposities en andere creatieve evenementen georganiseerd. Sinds de opening, anderhalf jaar geleden, hebben hier meer dan 200 kunstenaars uit 30 landen geëxposeerd en zijn er meer dan 10.000 bezoekers geweest
  • Op de verdiepingen van het pand woont en werkt reeds 30 jaar een hechte groep kunstenaars die het pand met weinig middelen maar met veel inzet en overtuiging heeft omgetoverd van een verkrottend leegstaand kantoorpand naar een levendige en sociale broedplaats ‘avant la lettre’.

Stadsdeel Centrum ondersteunt het voortbestaan van Het Slangenpand al jaren.
In 2008 maakte het stadsdeel afspraken met de nieuwe eigenaar , woonstichting de Key,
om de creatieve broedplaats aan de Spuistraat te behouden. Juli dit jaar werd er een motie aangenomen, waarin staat: “het algemeen belang van de stad en het stadsdeel is er mee gediend als dit kunstenaarscollectief haar activiteiten in de Spuistraat kan continueren en intensiveren”.

Nu is gebleken dat de Key desondanks het pand wil ontruimen en verbouwen tot luxe
koop appartementen, is het stadsdeel een ultieme onderhandeling aangegaan om
Het Slangenpand alsnog als creatieve broedplaats te redden. Inmiddels naderen deze onderhandeling het eindstadium, en zal er in de deelraadvergadering van december een beslissing worden genomen.

Bij deze willen we u daarom vragen Het Slangenpand te steunen door onze petitie te tekenen.

Met een groot aantal steunbetuigingen hopen wij zowel Stadsdeel Centrum als Woonstichting de Key te overtuigen het voortbestaan van Het Slangenpand als creatieve broedplaats nú mogelijk te maken.

Wij willen dat Het Slangenpand blijft, wilt u dat ook?

Teken de online petitie, en steun Het Slangenpand!

Veel dank, namens kunstenaarscollectief Het Slangenpand

Red Het Slangenpand
https://hetslangenpand.petities.nl

black letters, white background:
JPG
PNG (transparent back)
Gif (transparent back)
White letter letters, transparent back:
PNG
Gif
Download the petition text
Nederlands
English
Our standard Poster
Jpg
Photoshop (PSD)
Indesign indd & idml .zip
Pictures
Large dpi can be sent on request via:
picturerequest@deslang.nl

 

Share