deSlang presents | Saloon | 21 t/m 23 Maart

Vrijdag 21 Maart opent de Saloon zijn deuren in het Slangenpand aan de Spuistraat! Vier kunstenaars: Frank Lenferink, Suzanne de Graaf, Maarten van Schaik en Mies Baars laten hun werk zien. DJ Moonshine schotelt u blues, soul en jazz voor uit zijn geweldige collectie 78-toeren platen. Buckle up en komt dat zien!

https://www.facebook.com/events/1374225582853829/

saloon

Kunstenaars:

www.franklenferink.nl

Frank Lenferink schildert alledaagse voorwerpen in een strakke, sobere stijl. Gestileerde vormen, vaak slechts enkele rechthoeken. En toch zie je meteen wat het voorstelt. Een kast, een lamp of een gebouw. Roerloos, frontaal en beeldvullend. Herkenbaar en tegelijkertijd vervreemdend door hun monumentale karakter en het besef van het platte vlak waarop ze zijn geschilderd. Het is verbazingwekkend hoe weinig informatie je nodig hebt om iets heel specifieks te kunnen herkennen. Frank voltooide zijn kunstopleiding aan ABK Minerva in 1988.

www.suzannedegraaf.com

In het vrije werk van Suzanne de Graaf is er sprake van gedaantewisselingen: de overgang van mens naar wezen en andersom. Deze ongrijpbaarheid is voor haar werk een belangrijke bron. Verschillende werkwijzen zoals het assembleren, naaien, lostornen en opvullen zijn middelen om tot haar beelden te komen. Transformatie en verleiding zijn belangrijke thema’s in de beelden. In haar schilderijen legt Suzanne vast wat zij het “non-moment” noemt. We zien in het werk wegen en landschappen waarin de tijd stil lijkt te staan. De beelden zijn gemaakt van twee stukken transparante stof die aan elkaar vastgenaaid zitten. De zoom acteert als horizon. Suzanne voltooide in 1994 de opleiding autonoom sculptuur aan de Rietveld academie.

www.miesbaars.nl

De beelden van Mies Baars zijn veelal opgebouwd uit- of geconcentreerd rondom bestaande voorwerpen. Tot het arsenaal aan inzetbare voorwerpen kunnen inmiddels sigarenkistjes, boekenrekjes, kledingstukken, ordners, boeken en paraplu’s gerekend worden. De oorspronkelijke objecten blijven in de uiteindelijke beelden herkenbaar, maar zijn niet langer functioneel. Het scheiden van object en functie is geen doel op zich, maar onderdeel van een werkwijze; een herschikking waarmee schaalverschillen worden vereffend en bestaande rangorde wordt doorbroken. Mies voltooide in 1994 de opleiding autonoom sculptuur aan de Rietveld academie.

www.maartenvanschaik.nl

Maarten van Schaik heeft een fascinatie voor vorm, kleur en licht. Met focus op details van de alledaagse omgeving brengt hij objecten en plekken onder de aandacht waar de meeste mensen aan voorbij lopen. Tijdens lange wandelingen door de stad vindt hij inspiratie voor zijn werk. Maarten van Schaik heeft recent ‘Car Nudes’ gepubliceerd waarin hij de schoonheid van auto’s vastlegt. De beelden overstijgen het vastleggen van de vorm alleen. De foto’s hebben een mysterieus karakter en ademen een verlangen naar vervlogen tijden. Maarten voltooide in 1997 de opleiding fotografie aan de Rietveld academie.

Muziek:

www.djmoonshine.nl

Share

No Comments:

Add a Comment