Voorstel evenement

Also available in: Engels

Welkom in de Slang!

 

Fijn dat je onze ruimte wilt gebruiken voor je project.Wij werken met iedere gebruiker volgens onderstaande richtlijnen. Lees ze door en laat ons weten hoe je jouw project voor je ziet.

 

Visie

Wij hebben galerie De Slang geopend in maart 2012 omdat we een ruimte in het centrum wilden creëren waar bijzondere dingen kunnen gebeuren op gebied van kunst, cultuur en samenleving. De Slang heeft een toegankelijker karakter gekregen en veel verschillende kunstenaars en performers hebben de Slang al gebruikt om hun werk te tonen. We werken volgens het principe van uitwisseling. De Slang bestaat bij de gratie van tijd, werk en middelen die gebruikers er in stoppen. Wij zijn in ons stuk Spuistraat een plek waar ‘de plint zich opent’. Daar zijn we trots op. We vinden het dan ook belangrijk dat de projecten die er plaats vinden openbaar zijn.

 

Gebruikers

Deze bijzondere constructie brengt verantwoordelijkheden met zich mee voor de gebruikers. In de eerste plaats moet de gebruiker zijn project helemaal zelf organiseren en promoten. Uiteraard nemen we hierover contact met je op en overleggen bijvoorbeeld de mogelijkheden van de ruimten en linken we de PR. Daarnaast moet je als gebruiker tijdens openingstijden altijd zelf aanwezig zijn. Wij regelen met de opening van bijvoorbeeld een expositie dat de bar geopend is en verder staat er altijd iemand van ons huis ‘stand by’ voor onverwachte zaken tijdens de overige openingstijden. We verwachten dat de gebruiker niet zonder overleg veranderingen in de ruimte aanbrengt en voor vertrek alles opgeruimd en schoon achter laat.

 

Geluid en buren

Het is belangrijk te beseffen dat we geen café of feestplek zijn. De ruimte is niet geïsoleerd, muziek die in de Slang gespeeld of gedraaid wordt is te horen door bewoners van het hele huizenblok achter het Slangenpand. We houden deze buren graag te vriend. We programmeren geen versterkte bands (Vrankrijk tegenover ons wel!) en hanteren geen openingstijden tot diep in de nacht. Verder waken voor een te grote groep rokende en pratende mensen op de stoep voor de Slang om dezelfde redenen. Het is zeker mogelijk om de opening van een expositie feestelijk aan te kleden met een muziekje, maar wij houden rekening met het geluidsniveau voor je. De ruimte is akoestisch erg ingewikkeld. We willen dat onze gasten een gewoon gesprek kunnen voeren.

 

Bijdrage

In het geval van een gesubsidieerd of (half)commercieel project betreft rekenen wij huur. Onze voornaamste inkomsten komen uit de bar. Al deze inkomsten worden terug geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van de Slang en om de diverse investeringen terug te betalen. Verder kunnen er elektriciteitskosten worden berekend naar aanleiding de duur van het project of evt benodigde verwarming (10 euro per dagdeel) in de wintermaanden. Stel je niet teveel voor van de verwarming. We hebben een elektrische heater waar je alleen wat aan hebt als je hem een paar uur aanzet met de deuren van de Slang gesloten. Kleedt je dus warm aan als je een expositie hebt in een koud seizoen.
Organisaties of personen die geen huur betalen vragen we een bijdrage te doen aan de ruimte. Dit gaat volgens het principe van paying it forward. Zo kun jij nu van diverse faciliteiten gebruik maken doordat eerdere gebruikers tijd, energie of geld in de ruimte gestoken hebben. Soms wordt er met mankracht en kennis een bijdrage geleverd in de vorm van een branddeur, een ophangsysteem of de aanleg van elektriciteit. Het is ook mogelijk om een financiële bijdrage te doen aan de algemene voorzieningen.

Neem alles weer mee dat je er gebracht hebt. Spontane ‘cadeautjes aan de ruimte’ zijn we niet blij mee, mede omdat we erg weinig opslagruimte hebben en do-it-yourself ook inhoudt dat je de ruimte schoon achterlaat voor anderen.

 

Planning, openingstijden en bar

Wat je komt doen in de Slang bepaalt natuurlijk voor een groot deel de planning. Als je bijvoorbeeld in het weekeind exposeert dan openen we op vrijdagavonden graag de bar voor je tussen 18:00 en 23:00. Er staat dan iemand van ons achter de bar die bier en wijn verkoopt aan je gasten. Op andere momenten is de bar gesloten en willen we niet dat er alcohol gedronken wordt in de Slang. Wel kun je zelf koffie en thee of fris / sap uitdelen aan je bezoekers.

Zaterdag en zondag zijn we vaak alleen overdag geopend.

 

Filmavond

Elke woensdag avond komt Jeffrey met zijn Blue Rascal Cinema. Deze filmavonden gaan altijd door. Als je bijvoorbeeld op donderdag je performance of expo gaat opbouwen, dan tref je de Slang aan in de filmavond opstelling. We vragen je om, wat je ook in de tussentijd met de ruimte doet, de stoelen en het filmscherm weer terug te zetten voor de volgende filmavond.

 

PR

  •  Het is belangrijk dat je je eigen netwerk maximaal aanspreekt om bezoekers van je performance of expo te genereren.
  • Ons vaste publiek bereiken wij middels onze sociale media kanalen en onze website.

Stuur uiterlijk 4 weken voor aanvang onderstaande info naar pr@deslang.nl

  • naam project
  • deelnemers
  • paar regels over wat het project inhoud (in Engels en Nederlands)
  • data en openingstijden
  • je eigen website als je die hebt
  • evt. eigen digitale flyer

Als laatste over je aanvraag

Eén maal per maand komen we met een commissie bij elkaar om de aanvragen door te nemen. Wees daarom op tijd en plan vooruit. Meerdere mensen van De Slang zijn betrokken bij het proces tot de uiteindelijke realisatie van jouw initiatief. Spoedig na je aanvraag hoor je van ons.

Vul onderstaand formulier in of download de PDF introductie document NED en mail ons.

 

Share